vrijdag 13 mei 2011

De eerste "radijs-oogst 2011" Jeugdtuin Zwolle-Zuid

Week 19:
Wat was het voor de meesten toch een enorme 'verrassing' om te zien en ontdekken wat er geworden is van het zaad wat we ± 3 weken terug in de grond gestopt hadden!

Eerst een beetje onwennig, al peuterend met de vingertjes in de grond, zoekende naar het radijsje wat dikker is als je duim...., af en toe prikken de blaadjes aan je handen... Maar als ze de dikste radijzen gevonden en uitgegraven hebben, dan is de blijdschap en verwondering ook nu weer het grootst.....! Mooi toch?

En wat we nog meer gedaan hebben....? In het begin van de week hebben we de tuinkers verwijderd want die moest plaats maken voor de krulpeterselie, niet als zaad maar als klein plantje. Ook hebben we een selderieplantje rechts van de andijvie gezet. Selderij is ook een soort smaakmaker voor bij soepgroente. Daarnaast kennen de meesten selderij van onze oer-Hollandse erwtensoep, oftewel snert! Ook hebben we de "Zinnia Reuzen van Californië" en de "Callistephus Super Chinensis", oftewel de asters als eerste bloemen gezaaid.

Aan het einde van de week hebben we de "Helianthus Annuus Giganteus"gezaaid; dit zijn wederom de reuzenzonnebloemen! Elk jaar houden we per jeugdtuinlocatie een wedstrijd wie de grootste zonnebloem kan kweken. Ik weet dat de grootste ooit wel 5,5 meter gemeten is...! De prijsuitreiking zal ergens in augustus / september gehouden worden; wie gaat er winnen....?

Wil je onze tuinindeling nogmaals bekijken, klik dan op deze link. Onderin staat een plattegrond afgebeeld.

Geen opmerkingen: