woensdag 19 september 2012

Recept Wortelcake

Tijdens de open avond van de Jeugdtuinen te Zwolle-Zuid op 11 september j.l. hebben velen de heerlijke wortelcake mogen proeven die Alie Jansen en Annelies Vukov gebakken hadden.

Op veler verzoek hieronder 't recept:


Wortelcake.
Wortelcake zonder glazuur en walnoot

IngrediĆ«nten: 

125 zelfrijzend bakmeel, 
beetje zout, 1 tl. kaneel, 
125 g bruine suiker, 2 eieren, 
100 ml zonnebloemolie, 
125 g fijn geraspte wortel, 
25 g kokos, 
25 g walnoten fijngehakt. 

Glazuur: 
50 g zachte boter, 
50 g volle roomkaas, 
225g poedersuiker, 
1 tl citroensap

Bereiding: 

Vet vierkant bakblik van 20 cm in bedek met bakpapier. 
Zeef meel, zout en kaneel boven kom en voeg eieren en olie toe en roer goed. 
Daarna de wortel, kokos en walnoten toevoegen. 
Schenk mengsel in bakblik en bak in 20-25 min in voorverwarmde over van 180 graden. De cake moet stevig aanvoelen. 
Maak glazuur: klop boter, roomkaas poedersuiker en citroensap tot luchtig romig mengsel. 
Cake uit bakblik in 12 reepjes snijden, Besmeer met glazuur en versier met stukjes walnoot.

Wartelcake met walnoot en glazuur


Geen opmerkingen: