woensdag 19 september 2012

Recept van gebakken courgettekoekjes


Gebakken courgettekoekjes met een sausje.


Bereiding:
Rasp 200 gram schoongemaakte courgette in een kom en voeg een geperst teentje knoflook, fijn geknipte peterselie, dille, een tl paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed. 

Doe dan 3 volle eetlepels bloem, en 1 ei erbij en roer tot dik beslag. 

Verhit olie in een koekenpan en leg 4 hoopjes beslag in de pan. 

Strijk het beslag uit tot ronde koekjes. Bak in 8 min aan beide kanten goudbruin. 


Serveer met knoflooksaus:
Roer hiervoor 2 eetlepels yogonaise, 1 eetlepel zure room, 1 teentje geperste knoflook, bieslook en beetje zout en peper in een kommetje.

Rositha had een enorme stapel courgette koekjes gebakken, ze had er meer dan drie uur voor in de keuken gestaan. Alle eer kreeg ze want ze waren heerlijk en velen konden er van smullen. 


Geen opmerkingen: