dinsdag 5 juni 2012

Jeugdtuinen Zwolle-Zuid week 23 2012

Trots op zijn mooie krop slaDe snack-komkommer heeft 't moeilijk met de overstap...De suikermaisZonnebloempittenonkruid, onkruid, onkruid....Onkruid 'melde'; Eetbaar is het blad. Verwerk in een wilde gemengde salade. Licht bittere nootachtige smaak.  Spijsvertering stimulerend. Wordt algemeen gezien als een vervelend onkruid maar bevat vele mineralen en vitaminen.
Na hard werken komt het overzicht terug...onkruid, onkruid, onkruid....Een van de laatste kroppen sla en twee andijvieplanten; volgende week oogsten...?Jeugdtuinen Zwolle-Zuid week 23 2012Jeugdtuinen Zwolle-Zuid week 23 2012...met récht een voorbeeldtuin....!
onkruid, onkruid, onkruid.......nu eerst socializen...; of is 't een overleg?En weer een kruiwagen vol onkruid!Zonnepitten worden zorgvuldig gezaaid....Jeugdtuinen Zwolle-Zuid week 23 2012onkruid, onkruid, onkruid....
Jonge knolvenkeltjesOranjekoorts...; ook in de jeugdtuin...?Jeugdtuinen Zwolle-Zuid week 23 2012Jeugdtuinen Zwolle-Zuid week 23 2012Jeugdtuinen Zwolle-Zuid week 23 2012; onkruid van slechts de helft van de tuin...Hoe gaan we dit aanpakken...?
De deelnemers hebben ook deze week weer een volle agenda. Niet alleen omdat er veel onkruid te wieden is, maar ook wordt deze week de avondvierdaagse gelopen, en dat betekent voor menig oude/verzorger 'racen tegen de klok' om na het tuinieren een maaltijd op tafel te hebben én op tijd voor de te lopen kilometers....

Daarom staat er voor vandaag alleen het zaaien van de zonnepitten en onkruid wieden in de planning. En voor zover de sla-oogst nog niet meegenomen is, een van de laatste kropjes sla. Volgende week wordt ie overigens opgevolgd door de ijsbergsla; óók lekker!

Bekijk hier de foto's als diapresentatie:

http://www.flickr.com/photos/paulgeeve/sets/72157629996937067/show/

Geen opmerkingen: