woensdag 13 juni 2012

Hartige andijvietaart met kipfiltet






Bereidingstijd:
± 1,5 uur

Ingrediënten voor 4 personen
1 krop andijvie, in dunne reepjes gesneden - 1 ui, fijngesnipperd - scheutje olijfolie - een handvol walnoten of hazelnoten, 150 gram kipfilet in stukjes - 150g roombrie, in plakjes gesneden - 4-6 plakjes bladerdeeg - 1/2 kop havervlokken (of havermout) - 2 eieren - 1/2 dl slagroom - kruidenzout

Voorbereiding:
Bakoven voorverwarmen op 190 graden Celsius

Keukenmaterialen:
Ovenschotel

Bereidingswijze:
Bak de ui in de olie en voeg de andijvie met wat zout toe.
Schep de groente om totdat de andijvie geslonken is. Giet de groente goed af.
Beleg een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg en druk de randjes van het deeg goed vast. Strooi er een deel van de havervlokken op en schep het grootste deel van de andijvie er op.
Bestrooi met een deel havervlokken, de stukjes kipfilet en verdeel een deel van de gehakte noten over het geheel.
Schep de overige andijvie erop en beleg dit met de brieplakjes en de rest van de gehakte noten.
Klop de eieren los met de slagroom, peper en het kruidenzout en giet dit mengsel over de schotel. Strooi er de rest van de havervlokken op en bak de schotel 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen: