dinsdag 19 juni 2012

Jeugdtuinen Holtenbroek-Aalanden week 25 2012

Een trotse deelnemer van jeugdtuin Holtenbroek-Aalanden met een eerste verse spitskoolDas pas oogsten, niet...?De bloem van de snack-komkommerDSC_0529Afrikaantje in bloeiJeugdtuin Holtenbroek-Aalanden
De eerste verse spitskool!Snijbiet, klaar om geoogst te wordenDeelnemer van Jeugdtuin Holtenbroek-Aalanden, druk met het onderhouden van zijn tuin...DSC_0526Ze zijn erg mooi, maar ook erg vraatzuchtig die rupsen. Gelukkig is het vooral het buitenste blad dat ze eten.Andijvie oogsten; hij is zó groot dat je 'm met z'n tweeën in de tas moet doen!
Ze zijn erg mooi, maar ook erg vraatzuchtig die rupsen. Gelukkig is het vooral het buitenste blad dat ze eten.Ze zijn erg mooi, maar ook erg vraatzuchtig die rupsen. Gelukkig is het vooral het buitenste blad dat ze eten.Verse snijbiet, op een gelijke manier te bereiden als verse spinazie.Ze zijn erg mooi, maar ook erg vraatzuchtig die rupsen. Gelukkig is het vooral het buitenste blad dat ze eten.De bloem van de tuinboon

Een kort verslag:

Ze zijn erg mooi, maar ook erg vraatzuchtig die rupsen. Gelukkig is het vooral het buitenste blad dat ze eten. Verder kon er vandaag al aardig wat oogst mee naar huis: spitskool, andijvie en snijbiet. Het leuke van snijbiet is dat je er vaker van kunt oogsten. Volgende week kan er weer een portie mee naar huis.

Vorige week is er hard gewerkt in de tuin en dus viel het vandaag mee met het onkruid. Grote vraag van de jonge tuinierders: Waarom groeit er onkruid? Wie het weet mag het zeggen. De tuinbonen staan mooi in bloei en de afrikaantjes doen het goed. We tuinieren dus nog met plezier verder!


Hartelijke groet vanuit de Jeugdtuin Holtenbroek-Aalanden

Met dank aan Christien Bos



Geen opmerkingen: