vrijdag 13 april 2012

Héérlijk recept: Bietensoep à la Collinaise

Rode bietensoep, héérlijk & gezond!

Elk jaar organiseren de verschillende jeugdtuinen een open- en/of proefavond, waarbij ouders, familie, vrienden enz., kennis kunnen maken met alles wat er zoal gedaan wordt gedurende het seizoen. Natuurlijk wordt iedereen verwend met allerlei proeverijen die gemaakt zijn van de produkten uit eigen tuin. Zo ook de "Bietensoep á la Collinaise".

Hieronder staat 't recept, zodat je 't zelf ook thuis kunt maken en genieten van je eigen oogst! Mocht je zelf ook een lekker gerecht weten vanuit je eigen tuin, stuur het naar jeugdtuinen.zwolle@gmail.com en we zullen jouw recept plaatsen op deze website.

Alvast een smakelijk eten!

Bietensoep à la Collinaise 


Voor 4 kommen:
Een grote pot bieten of ongeveer 600 gram gekookte verse bieten
2 uien
1 bouillonblokje
Zure room
1 a 2 bosuitjes in smalle ringetjes
Zout en peper
(Voeg voor een exotisch tintje een mespunt gemalen komijn toe)

Pan met 0,5 liter water opzetten met bouillonblokje
Bieten fijn snijden
Uien snipperen
Alles met elkaar in 15 minuten gaarkoken op laag vuur.
Inhoud pureren met staafmixer.
Eventueel peper en zout toevoegen.
Kommen volscheppen.
Lepel zure room in het midden scheppen.
Ringetjes bosui erop.




Geen opmerkingen: