donderdag 9 juni 2011

Jeugdtuin Holtenbroek-Aalanden week 23

IMG_0150IMG_0142IMG_0143IMG_0144IMG_0146IMG_0147
IMG_0153IMG_0154IMG_0155IMG_0156IMG_0157IMG_0158
Deze week viel er veel te doen....helaas niet het leukste werk: onkruid wieden, onkruid wieden en nog eens onkruid wieden. Zaaien, planten en oogsten is veel leuker, maar wieden is wel noodzakelijk om over een poosje wat je gezaaid en geplant hebt te kunnen oogsten.

Gelukkig mocht er ook nog geoogst worden. Voor sommige kinderen was dat nog de spinazie, die hier en daar al begon 'door te schieten', zoals het in bloei komen van de spinazie heet. Op een van de foto's zie je doorschietende spinazie. Verder mochten er radijsjes mee en andijvie, die behoorlijk groot is geworden. Dat er hier en daar beestjes te voorschijn komen, hoort bij tuinieren. Vooral onder de vorige week geoogste sla waren grote zwarte torren te zien, die daar een mooi schaduwrijk plekje hadden gevonden. En wat ook bij tuinieren hoort, is vies worden....

De tuin begint steeds groener te worden. De mais begint al mooi te groeien en ook de twee weken geleden gelegde bonen zijn al echte plantjes. En dat niet alles wat je niet zaait ook onkruid is, bewijst de foto van het viooltje.

Een 'groene' groet uit vak C van de Jeugdtuinen Holtenbroek/Aalanden.


Veel succes met de website en Facebook!
Hartelijke groet,
Christien Bos.

Foto-impressie als diapresentatie van afgelopen week is te bekijken door op deze link te klikken!

Geen opmerkingen: