maandag 20 juni 2011

Gewokte spitskool met kipfilet en rijst

Recept voor ± 4 personen

Ingrediënten:
1/2 spitskool uit onze eigen jeugdtuin
1/2 kilo kipfilet
2 uien gesnipperd
1 rode paprika in blokjes gesneden
1/2 ananas of 75 gram rozijnen
300 gram rijst
Peper/zout/paprikapoeder/kerriepoeder
Zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Snij de kipfilet in blokjes, doe zout/peper/ paprikapoeder toe. Verhit de bakpan met zonnebloemolie en bak de kipfilet mooi goudbruin. Doe aansluitend de gesnipperde ui erbij en fruit deze mee met de kipfilet. Zodra de ui gaat kleuren voeg de paprikablokjes toe. aansluitend alles uit bakpan nemen en in bakje ernaast bewaren. Zorg dat de bakpan goed heet blijft en voeg de fijn gesneden spitskool toe, zodat deze mooi bruin en knapperig kleurt. Dit resultaat bereik je door de bakpan (ik gebruik zelf een braadslede) goed heet is en de spitskool zo weinig mogelijk 'waswater' bevat. Doe ±1,5 eetlepel kerriepoeder erbij (zelf kies ik voor Kerrie Djawa, verkrijgbaar bij de toko)en de keuze voor ananas of gewelde rozijnen. Voeg tenslotte de bereide kipfilet en gekookte rijst toe. Laat dit alles met een gesloten deksel op een laag vuur nog even 5 minuutjes smoren. Daarna: "....Aan tafel...en eet smakelijk.!"

Geen opmerkingen: