donderdag 5 juli 2012

Snijbiettaart, Myrthe's recept!

Hartige Snijbiettaart

foto is van Janine Gijsbertsen


-          450 gram snijbiet
-          Bladerdeeg
-          5 eieren
-          125 ml slagroom
-          200 gram verse geitenkaas
-          Nootmuskaat, peper, zout
-          100 gram noten (amandelen/ cashewnoten)

Vorm bekleden met bladerdeeg.

Snijbiet in reepjes snijden en kort roerbakken.

Roer in een kom de eieren los met een beetje nootmuskaat, peper en zout.
Voeg de slagroom toe en brokkel de geitenkaas erdoor.

Giet alles in de vorm, dek af met bladerdeeg en zet het in de oven, gedurende 20 minuten op   200 ‘C. Dan de noten bovenop verdelen en nog 15 minuten bakken.

Recept van Myrthe (Vak E, Jeugdtuinen Holtenbroek/Aa-landen, seizoen 2012)

Bron 

Geen opmerkingen: