Tijdens de open avond van de Jeugdtuinen te Zwolle-Zuid op 11 september j.l. hebben velen de heerlijke wortelcake mogen proeven die Alie Jansen en Annelies Vukov gebakken hadden.
Op veler verzoek hieronder 't recept:
125 g
bruine suiker, 2 eieren,
125 g fijn geraspte wortel,
25 g kokos,
25 g walnoten fijngehakt.
50 g
zachte boter,
50 g
volle roomkaas,
Op veler verzoek hieronder 't recept:
Wortelcake.
Wortelcake zonder glazuur en walnoot |
Ingrediƫnten:
125 zelfrijzend bakmeel,
beetje zout, 1 tl. kaneel,
100 ml zonnebloemolie,
Glazuur:
225g poedersuiker,
1 tl citroensap
Bereiding:
Vet vierkant bakblik van 20 cm in bedek met bakpapier.
Zeef meel, zout en kaneel boven kom en voeg eieren en olie toe en roer goed.
Daarna de wortel, kokos en walnoten toevoegen.
Schenk mengsel in bakblik
en bak in 20-25 min in voorverwarmde over van 180 graden. De cake moet stevig
aanvoelen.
Maak glazuur: klop boter, roomkaas poedersuiker en citroensap tot
luchtig romig mengsel.
Cake uit bakblik in 12 reepjes snijden, Besmeer met
glazuur en versier met stukjes walnoot.
![]() |
Wartelcake met walnoot en glazuur |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten