Gebakken courgettekoekjes met een sausje.
Bereiding:
Rasp 200
gram schoongemaakte courgette in een kom en voeg een
geperst teentje knoflook, fijn geknipte peterselie, dille, een tl
paprikapoeder, peper en zout toe en meng goed.
Doe dan 3 volle eetlepels bloem,
en 1 ei erbij en roer tot dik beslag.
Verhit olie in een koekenpan en leg 4
hoopjes beslag in de pan.
Strijk het beslag uit tot ronde koekjes. Bak in 8 min
aan beide kanten goudbruin.
Serveer met knoflooksaus:
Roer hiervoor 2 eetlepels
yogonaise, 1 eetlepel zure room, 1 teentje geperste knoflook, bieslook en
beetje zout en peper in een kommetje.
Rositha had een enorme stapel courgette koekjes gebakken, ze
had er meer dan drie uur voor in de keuken gestaan. Alle eer kreeg ze want ze
waren heerlijk en velen konden er van smullen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten