Bereidingstijd:
± 1,5 uur
Ingrediënten voor
4 personen
1 krop andijvie, in dunne reepjes gesneden - 1 ui,
fijngesnipperd - scheutje olijfolie - een handvol walnoten of hazelnoten, 150
gram kipfilet in stukjes - 150g roombrie, in plakjes gesneden - 4-6 plakjes
bladerdeeg - 1/2 kop havervlokken (of havermout) - 2 eieren - 1/2 dl slagroom -
kruidenzout
Voorbereiding:
Bakoven voorverwarmen op 190 graden Celsius
Keukenmaterialen:
Ovenschotel
Bereidingswijze:
Bak de ui in de olie en voeg de andijvie met wat zout
toe.
Schep de groente om totdat de andijvie geslonken is. Giet
de groente goed af.
Beleg een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg en druk
de randjes van het deeg goed vast. Strooi er een deel van de havervlokken op en
schep het grootste deel van de andijvie er op.
Bestrooi met een deel havervlokken, de stukjes kipfilet en
verdeel een deel van de gehakte noten over het geheel.
Schep de overige andijvie erop en beleg dit met de
brieplakjes en de rest van de gehakte noten.
Klop de eieren los met de slagroom, peper en het
kruidenzout en giet dit mengsel over de schotel. Strooi er de rest van de
havervlokken op en bak de schotel 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten