![]() |
Vers gemaakte courgettesoep |
Greet Drost, vrijwilligster op de jeugdtuin Holtenbroek-Aalanden had vorig jaar een recept van courgettesoep wat erg goed in de smaak viel. Ook op de 'open-avond' werd er lekker van gesmuld. Aangezien er nu ruimschoots courgettes zijn, is dit nu het goede moment om dit heerlijke recept te delen:
Bereidingstijd ± 20 minuten
Ingrediënten:
Ø 3 middelgrote courgettes
Ø 1 liter kippenbouillon (van tabletten)
Ø 100 gr. Kruidenroomkaas
Ø 2 theelepels kerriepoeder
Ø 6 eetlepels slagroom (mag ook weggelaten worden)
Ø 1 theelepel fijngeknipte bieslook
Bereidingswijze:
Als voorbereiding wassen we de courgettes, snijden de uiteinden eraf en snijden ze in plakken en/of grove stukken (niet schillen). Kook de stukken courgettes in de kippenbouillon gaar in ongeveer 15 minuten. Pureer het mengsel met een staafmixer of haal het door een zeef. Roer de kerrie en de knoflook-kruidenroomkaas door de soep. Houd de soep warm. Klop de ongezoete slagroom lobbig. Schep de soep in kommen en garneer met de slagroom en de geknipte bieslook. De slagroom kan natuurlijk ook ongeklopt door de soep geroerd worden.
Evt. allergie informatie:
Ø Geschikt voor notenallergie
Ø Geschikt voor kleurstoffenallergie
Ø Geschikt voor glutenallergie
Ø NIET geschikt voor nachtschade-allergie
Ø NIET geschikt voor koemelkallergie
Bron: www.mijnreceptenboek.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten