Recept voor ± 4 personen
Ingrediënten:
1/2 spitskool uit onze eigen jeugdtuin
1/2 kilo kipfilet
2 uien gesnipperd
1 rode paprika in blokjes gesneden
1/2 ananas of 75 gram rozijnen
300 gram rijst
Peper/zout/paprikapoeder/kerriepoeder
Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Snij de kipfilet in blokjes, doe zout/peper/ paprikapoeder toe. Verhit de bakpan met zonnebloemolie en bak de kipfilet mooi goudbruin. Doe aansluitend de gesnipperde ui erbij en fruit deze mee met de kipfilet. Zodra de ui gaat kleuren voeg de paprikablokjes toe. aansluitend alles uit bakpan nemen en in bakje ernaast bewaren. Zorg dat de bakpan goed heet blijft en voeg de fijn gesneden spitskool toe, zodat deze mooi bruin en knapperig kleurt. Dit resultaat bereik je door de bakpan (ik gebruik zelf een braadslede) goed heet is en de spitskool zo weinig mogelijk 'waswater' bevat. Doe ±1,5 eetlepel kerriepoeder erbij (zelf kies ik voor Kerrie Djawa, verkrijgbaar bij de toko)en de keuze voor ananas of gewelde rozijnen. Voeg tenslotte de bereide kipfilet en gekookte rijst toe. Laat dit alles met een gesloten deksel op een laag vuur nog even 5 minuutjes smoren. Daarna: "....Aan tafel...en eet smakelijk.!"
Leuk dat je een kijkje komt nemen op onze blogspot! Hier vindt je uiteenlopende informatie rondom "Jeugdtuinen in Zwolle". Wekelijks proberen we een verslag te doen van verschillende activiteiten en werkzaamheden in en rondom de drie jeugdtuinen die de stad Zwolle rijk is! Ben je deelnemer, ouder of geef je ondersteuning/invulling gedurende het tuinseizoen, dan willen we graag jouw bijdrage opnemen in deze blogspot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten