SLASOEP :Een verrukkelijke zomersoep!
Als u nog nooit slasoep geproefd hebt, dan staat u een
verrassing te wachten.
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Ingrediƫnten (voor
4 personen):
- 2 kroppen kropsla
- 3 eetlepels boter
- 8 sjalotjes, schoongemaakt en in dunnen schijfjes
gesneden
- 1 eetlepel bloem
- 2 theelepels suiker
- zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
- mespunt vers geraspte nootmuskaat
- 1,5 liter kippenbouillon
- 2 grote eierdooiers
- 1,8 dl slagroom
- evt. croutons
Benodigde
materialen:
roerzeef of blender of foodprocessor.
Voorbereiding:
- Verwijder de buitenste, donkere bladeren van de
slakroppen. Pluk de blaadjes uit elkaar en spoel ze grondig onder koud stromend
water. Snijd de slablaadjes in dunne reepjes.
Bereidingswijze:
1. Smelt de boter in een soeppan met zware bodem op een
lage vlam. Bak, dikwijls roerend, de sjalotjes en reepjes sla 5 tot 7 minuten,
tot de blaadjes geslonken zijn. Haal ongeveer 1/3 kop slablaadjes uit de pan en
houd die apart voor garnering.
2. Strooi de bloem en de suiker over de groenten en roer
goed. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er de
kippenbouillon door en laat de soep met het deksel op de pan 30 minuten
sudderen.
3. Laat de soep enigszins afkoelen en draai hem door de
roerzeef of pureer hem in gedeelten in een blender of foodprocessor. Giet de
gepureerde soep weer in de soeppan.
4. Breng de soep snel aan de kook en haal de pan van het
vuur. Klop in een kommetje de eierdooiers los met de slagroom en roer er een
kop van de hete soep door. Giet dit mengsel, voortdurend kloppend, langzaam in
de soep. Roer er de achtergehouden reepjes sla door, proef of er nog kruiderij
bij moet en dien de soep op. Als de soep later weer wordt opgewarmd, laat hem
dan niet meer aan de kook komen, anders gaat hij schiften(uiteen vallen).
5. Strooi eventueel als garnering croutons als laatste
erbij.
Eet smakelijk!
(Bron Smulweb.be)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten