Sinds de start van de jeugdtuinen dit seizoen vindt Tijn het geweldig!! Hij houdt helemaal niet van groente maar alles wat uit zijn "eigen" tuin komt moet geproefd worden. De aardappels, courgette, bietjes en mini-komkommers vindt hij het allerlekkerst. Met zijn tuinjuf wisselt hij ook recepten uit.
Het recept voor de courgettetaart (zie hieronder) is zijn favoriet.
Wij vinden het allemaal een groot succes. Ga zo door!
Tijns Recept voor courgettetaart
6-8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Boter
Courgette
Hamblokjes
4 aardappelen
200 ml. Slagroom of crème fraiche
Geraspte kaas
2 eieren
Bruine bonen (steunvulling)
Bakpapier
Vorm van 24 cm.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. De vorm insmeren met boter en bekleden met bladerdeeg. Bakpapier op de bodem leggen en daarop de steunvulling doen.
Taartbodem 10 -1 2 min. bakken.
Aardappelen koken tot ze nog net niet gaar zijn.
Aardappelen en courgette in kleine blokjes snijden en in hapjes pan iets roerbakken. Kruiden erdoor bijv. tijm of basilicum en de hamblokjes erdoor roeren.
Dit prutje in de taartbodem (met vorm er om!) doen.
In een aparte kom de slagroom met geraspte kaas en twee eieren klutsen (evt. wat knoflook toevoegen). Dit geheel over de taart uitschenken en in zijn geheel nog 30-40 min. in de oven zetten.
Klaar!
Eet smakelijk.
Groetjes,
Tijn
Variatietips: spekblokjes, broccoli, prei , spinazie, paprika en franse kazen zijn ook heerlijk in een hartige taart.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten