Recept 'Courgettes in het zuur', gemaakt door Alie Reuvekamp:
Ingrediƫnten:
2 litermaten vullen met courgettes / komkommer / ui / paprika / wortel eventueel andere geschikte groenten.
2 teentjes knoflook
Halve liter inmaakazijn.
50 gram zout.
400 gram suiker.
1 theelepel koenjit, oftewel geelwortel/kurkuma
3 theelepels inmaakkruiden.
Halve theelepel mosterdpoeder.
Bereiding:
De courgettes en andere groente in blokjes van ½ cm. Snijden, uien in ringen en knoflook in schijfjes. Doe alles in een vergiet en voeg dan zout toe en laat het 2 uur staan. Daarna afspoelen en laten uitlekken.
Doe het in een pan. Dan suiker, azijn en kruiden toe voegen en laat het 3 minuten koken. Laat het dan 2 uur staan.
Hutsel aansluitend alles door elkaar en laat het dan 5 minuten zachtjes koken. Doe het dan in potten, draai de deksel goed aan en zet de pot even op zijn kop.
Bron foto: Moestuinforum